Se curata pestele si se taie rondele sau file, dupa care se sareaza si se impaneaza cu usturoi si se lasa circa 15 min. 

Se ia o tava, se unge cu ulei dupa care se pune amestecul mexican pe toata suprafata  tavii si peste care se adauga o ploaie de sare, deasupra se aseaza pestele, peste care se pune restul de ulei ramas, piper, chili(ardei) si rosile taiate rotocoale.

Se pune la cuptor si se lasa cam 30 min., dupa care se adauga sosul facut din pasta de tomate, putina sare, piper si cimbru, dupa care se dilueaza cu vin. Se lasa pana se rumeneste, aproximativ 10 min.

Citește mai departe...

Se curata crapul si se spala apoi se taie rondele sau file dupa care se sareaza si se lasa sa stea 15 min .

Se ia o tava se unge cu ulei dupa care se aseaza in tava ceapa, usturoiul, ardeiul care au fost taiate solzi mari pana acopera toata tava, se iau jumatate din rosi si se taie rotocoale si se aseaza peste ceapa si ardei , dupa care se ia crapul se aseaza peste legume,se unge cu uleiul ramas si se codimenteaza cu piper, cimbru si boabe de mustar .

Se iau restul legumelor ramase si care au fost taiate si se aseaza deasupra pestelui dupa care se stropeste totul cu vin. Se ia o folie din aluminiu se acopera tava si se lasa asa o ora dupa care se da jos folia si se pune la prajit in cuptor

Cand este aproape gata se adauga maslinele intregi si se mai lasa la cuptor 10 min. Se serveste cu cartofi sau mamaliga langa care se pun legumele si maslinele prajite ca si garniture.

Citește mai departe...

Se ia fileul de crap, se sareaza si se lasa sa stea 15 min., se ia telina, se curata si se taie cuburi, ardeiul se taie solzisori mai mari, ceapa se curata si se taie solzisori mari (daca avem arpagic il curatam si il punem intreg), rosile se decojesc si se taie cuburi.

Se ia o tigaie si se pune 75 ml de ulei la incins, dupa ce s-a incins uleiul, se da focul incet si se pune telina la calit impreuna cu ardeiul. Dupa ce s-au calit, se adauga rosiile, se lasa la calit cam 2 min., dupa care se adauga ceapa (arpagicul). Cand toate s-au calit, se adauga vinul, bulionul, sare si piper dupa gust.

Se lasa la fiert maxim 10 min. la foc incet. Se ia pestele, se codimenteaza cu putina boia, se da prin faina si se pune la prajit in ulei foarte bine incins. Dupa ce s-a prajit fileul se aseaza in farfurie iar peste el se pun legumele, dupa care se stropeste cu zeama de la lamaie.

Citește mai departe...

Se curata pestele de solzi si intestine, se portioneaza si se sareaza. Zarzavatul se curata si se taie bucati, ceapa si ardeiul se curate si se taie marunt. Rosile se curata de coaja si se taie cuburi. Se pune uleiul intr-o oala apoi se adauga ceapa si ardeiul la calit, dupa ce sau calit se adauga zarzavaturile se pune un capac si se lasa sa se inabuse la foc mic adaugand foarte putina apa calda.Dupa ce sau calit se adauga apa calda si se lasa la fiert.

Cand zarzavatul este aproape fiert se adauga pasta de tomate diluata cu zeama de la lamaie si se pune leusteanul, se lasa 5 min. si se adauga pestele si rosile continuind fierberea inca 15 min. La sfarsit se adauga piper si bors cu tarhon dupa gust si se presara frunze de patrunjel.

Citește mai departe...